Λουφα και Παραλλαγη... η Ομαδα

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ

101ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

ΛΟΥΦΑΣ ΛΟΥΦΑΚΗΣ

Βρισκόμασταν στα μέσα περίπου του Φλεβάρη το 2003. Μέχρι τότε το Ηράκλειο ζούσε σε κλασικούς καθημερινούς ρυθμούς. Μια μέρα όμως, όλα άλλαξαν χάρις σε κάποιους Εκείνους… Άλλους! (Σας ευχαριστούμε πολύ!)
Αφίσες υπήρχαν παντού, σε τοίχους, σε κολώνες, σε τζαμαρίες...
Άγγελος: Τι είναι αυτό το 101ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού? Πότε έγιναν τα υπόλοιπα 100, για να γίνει τώρα το 101ο?
Μαρίνος: Ρε, μήπως γίνεται κάθε χρόνο σε άλλη πόλη? Σαν περιοδεία ένα πράγμα…
Α: Τι περιοδεία ρε, εδώ λέει πως ο νικητής  κερδίζει 3.000€! Διοργάνωση είναι. Τι λες, είσαι να συμμετέχουμε?
Μ: Μπα βαριέμαι… (Από την αρχή φαινότανε που πάει το πράγμα Λούφες!) Τι να πάμε να κάνουμε?
Α: Ρωτώντας πας στην πόλη! Εγώ θα το αναλάβω!
Κι έτσι, δίχως να δώσουμε σημασία στις απαραίτητες γνώσεις για την ιστορία του Ηρακλείου, γεγονός που απαιτούσε πάντα μια τέτοια διοργάνωση, δηλώσαμε την πρώτη μας συμμετοχή με την ονομασία «Άστα - Βράστα».
Παρ’ ότι η ομάδα μας αποτελούνταν από 5-6 πιτσιρίκια 15-16 χρονών και έχοντας μόνο 2 μηχανάκια, περάσαμε τέλεια!
Το διασκεδάσαμε με την ψυχή μας αφού το 1ο (τελικά όπως αποδείχθηκε) Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία παρουσία 1.750 ατόμων που συμμετείχαν. Η πόλη ζωντάνεψε για τα καλά  την Κυριακή 2 Μαρτίου 2003 όπου νικητές αναδείχθηκαν οι «Eurogeka» χαρίζοντας το έπαθλο των 3.000€ στο ίδρυμα «Χαμόγελο του παιδιού».
Το 1ο κυνήγι άφησε μεγάλες υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά που όλοι μας πλέον μετρούσαμε αντίστροφα για το… 102ο Κ.Κ.Θ. !

102ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

Ήταν αρχές Φεβρουαρίου το 2004. Οι «Εκείνοι οι Άλλοι» έκαναν πάλι την εμφάνιση τους με το 102ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το ενδιαφέρον του κόσμου όλο και μεγάλωνε. Για την ομάδα μας δεν άλλαξε κάτι. Ούτε στην οργάνωση, ούτε στην μοίρα της. Άλλωστε ο στόχος ήταν ένας, ο ίδιος του 101ου… Η διασκέδαση!
Τη 2η χρονιά ήταν η σειρά του Μαρίνου να δώσει όνομα στην τεράστια ομάδα μας, των 6 ατόμων! Ο φίλος μας είχε κέφια και έμπνευση εκείνη την ημέρα!
Χαρακτηριστική συνομιλία:
Ηλίας: Τιιιιι??? Είσαι σοβαρός ρε @#$%^& ? Που θα πάμε με αυτό το όνομα? Θα μας κοροϊδεύουν!
Μαρίνος: Χαλάρωσε φίλε, με αυτό το όνομα θα αφήσουμε εποχή! Θα το δεις!
Άγγελος: Ναι μωρέ, έτσι κι αλλιώς την ομαδάρα την έχουμε, τι σκας?
Όντως με το όνομα «Πασόκοι» δεν πας μακριά! Όμως και ο Μαρίνος είχε δίκιο, αφού το όνομα της ομάδας άφησε όντως εποχή γιατί είμαι σίγουρος πως αυτή τη στιγμή αγανακτήσατε και μόνο που το διαβάσατε!
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2004. Το κυνήγι άρχισε και τελείωσε με τον ιδανικότερο τρόπο αφού εκείνη τη χρονιά η συμμετοχή των ομάδων ανέβηκε στα 2.450 άτομα και το ενδιαφέρον, η αγωνία, το τρέξιμο, δεν σταμάτησαν μέχρι τη λήξη!
Νικητές στο 102ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού αναδείχθηκαν και πάλι οι «Eurogeka» αλλά με το όνομα «Πάλι εμείς» αυτή τη φορά. Το έπαθλο των 3.000€ το πρόσφεραν στο ίδρυμα «Ηλιαχτίδα».
Για την ιστορία, εμείς οι «Πασόκοι», το τι καταφέραμε, δεν θέλετε να ξέρετε… Ή μάλλον, πείτε πως παλέψαμε με μια καφέ αρκούδα (βλέπε 2η σελίδα στο αντίστοιχο παραμύθι)! Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε σαν ομάδα ήταν ότι έπρεπε να περιμένουμε άλλες 365 ημέρες!

3ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

Πλέον το κυνήγι αποχωρίζεται την εκατοστάρα από μπροστά και παύει να μπερδεύει την πανέξυπνη ομάδα μας. Την αρχηγεία αυτή τη φορά ανέλαβε η Μαρία, γνωστή σε εμάς και ως μ.κ.τ. δίνοντας στην ομάδα την ονομασία «Υπάρχουμε ανάμεσά σας». Ο Επιθεωρητής Τι κάνει την εμφάνιση του και μας καθοδηγεί στο νέο ταξίδι ψάχνοντας αυτή τη φορά τα Λιοντάρια! Για την ιστορία, ίσως να ήταν και η χειρότερη χρονιά μας, ίσως η πιο… λούφα! Δεν έφταιγε ούτε η αρχηγός, ούτε η ονομασία μας. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός για εμάς και το μόνο που μας ένοιαζε σαν ομάδα είναι να ζούμε τη κάθε στιγμή του παιχνιδιού και να τη χαιρόμαστε , πράγμα που το καταφέραμε για άλλη μια χρονιά!
Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως και το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού ήταν ισάξιο του 1ου και του 2ου, γεμάτο δράση, διασκέδαση και μυστήριο!
Νικητές για το 3ο Κ.Κ.Θ. ανακηρύχτηκαν τα «Μολύβια» βρίσκοντας τα Λιοντάρια και πήραν το έπαθλο των 3.000 € καθώς έδωσαν ένα μεγάλο αγώνα και κατάφεραν να σπάσουν το σερί που είχαν δημιουργήσει οι «Eurogeka» στη γραμμή τερματισμού!

4ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

«Πάμε πόλεμο;!!!»…
«Δεν το κουνώ απ’ επαέ αν δεν μου πέψουνε τ’ απολυτήριο από το τάγμα!»…
4ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και… «Η νύφη το ‘σκασε» !
Η πορεία της ομάδας από αυτή τη χρονιά κι έπειτα ήταν μόνο ανοδική και έβαζε τα θεμέλια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μέλλον. Ο Ηλίας αναλαμβάνει τα χρέη του αρχηγού και με τη βοήθεια των (πλέον) παλιών, συντονίζει την ομάδα δίνοντάς της «νέο αίμα» και από τα 5 μέλη ανεβήκαμε στα 12 με την πρώτη μικρή οργάνωση να κάνει την εμφάνισή της. Για την ονομασία της ομάδας υπήρχε σκέψη για κάτι εντυπωσιακό και που θα παρέμενε με το πέρασμα των χρόνων…
Μια ελληνική ταινία που προβλήθηκε στο Ηράκλειο σχεδόν δύο μήνες πριν από το 4ο κυνήγι, ήρθε να βοηθήσει τον αρχηγό για την εύρεση ονομασίας!
«Λούφα και Παραλλαγή» η ονομασία μας και ίσως το πιο πιασάρικο όνομα εκείνης της χρονιάς τουλάχιστον! Παρ’ ότι ξεκινήσαμε με αισιοδοξία για κάτι καλό, η τύχη μας έδειξε τις ορέξεις της για τότε και για τα επόμενα χρόνια ως «Λούφες», καθώς ενώ είχαμε πάντα στην έναρξη αρκετά μηχανάκια στη διάθεσή μας, στο τέλος πάντα παλεύαμε με ένα-δύο και μέσα στο σκοτάδι! Συγκεκριμένα την 4η χρονιά το αρχηγείο μας ήταν κάτι σκαλοπάτια από τη πίσω μεριά της Λότζια (ωραίες εποχές)! Στο τέλος καταφέραμε και λύσαμε τον προτελευταίο γρίφο, αλλά δίχως να προλάβουμε να πιάσουμε στα χέρια μας τον τελευταίο καθώς ακούστηκε από τα μεγάφωνα «νικητές για άλλη μια χρονιά οι Eurogeka!».
Με το χαμόγελο και την ικανοποίηση ζωγραφισμένα στα χείλη όλων μας, δώσαμε ραντεβού με απόλυτη αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά.
Το σημαντικότερο γεγονός που καταγράφηκε για την διοργάνωση εκείνη τη χρονιά δεν είναι ότι δεν έβρεξε ούτε για μια στιγμή εκείνη τη μέρα, ούτε το ότι κέρδισαν οι «Eurogeka» για τρίτη φορά στα τέσσερα χρόνια (μας είχαν κακομάθει τα παιδιά), αλλά το ότι λίγο καιρό αργότερα πάρθηκε η απόφαση από την διοργανώτρια ομάδα «Εκείνοι οι Άλλοι» να παραδώσουν την τύχη της διοργάνωσης στους νικητές και από τότε το έπαθλο του νικητή είναι να διοργανώνει το επόμενο Κ.Κ.Θ.! Έτσι οι «Eurogeka» πήραν τη σκυτάλη και θα διοργάνωναν το 5ο κυνήγι!
Θυμίζουμε πως κι εκείνη τη χρονιά το έπαθλο των 3.000€ προσφέρθηκε από τους νικητές στο ίδρυμα «Ηλιαχτίδα» και σε μια άπορη οικογένεια.
Φτάσαμε στο 2012 έχοντας παραμείνει στην ομάδα τα περισσότερα μέλη. Από εκείνη τη χρονιά ως «Λούφες», θεωρούμε πως το 4ο κυνήγι ίσως είναι το καλύτερο κυνήγι που έχει γίνει μέχρι τώρα στο Ηράκλειο!

5ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

Πλέον η ομάδα είχε κατασταλάξει στο επιτυχημένο, όπως αποδείχτηκε, όνομά της και έδειχνε πιο έτοιμη για κάτι ακόμα καλύτερο! Αρχηγός και για εκείνη τη χρονιά παρέμεινε ο Ηλίας. Βρισκόμασταν σε εγρήγορση και περιμέναμε το έναυσμα  της έναρξης της προ-κυνηγητικής περιόδου! Εκείνη η ώρα δεν άργησε να έρθει και οι πολλά υποσχόμενοι «Eurogeka» ανακοινώνουν την ημερομηνία του πολυπόθητου κυνηγιού φέρνοντας στον κόσμο των κυνηγών τον «Siga Μin Τonvrow» και την παρέα του! Κυριακή 11 Φεβρουαρίου του 2007… Η ομάδα πλέον πιο οργανωμένη αποτελείται από 15 άτομα και ορίζει για πρώτη φορά αρχηγείο μια καφετέρια.
Εκείνη η χρονιά μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με το 9ο κυνήγι καθώς στο τέλος φτάσαμε στη πηγή αλλά τελικά νερό δεν ήπιαμε. Ήταν η πρώτη μας φορά που φτάναμε τόσο κοντά στη νίκη. Ο αρχηγός της ομάδας με δική του πρωτοβουλία κατευθυνόταν προς το άγαλμα του Γεωργιάδη γνωρίζοντας που και τι να ψάξει, όμως μια στιγμιαία απόφαση τον έκανε να αλλάξει προορισμό και έτσι λίγο αργότερα ακούστηκαν τα πυροτεχνήματα σημαίνοντας τη λήξη. Νικητές για εκείνη τη χρονιά ανακηρύχτηκαν οι διόλου αργοί, «Αργοπόροι» που επιτέλους δικαιώθηκαν και εκείνοι με τη σειρά τους καθώς τα προηγούμενα 2 χρόνια ήταν φανερά άτυχοι. Χαρακτηριστικό εκείνης της χρονιάς ήταν πως στον τελευταίο γρίφο έφτασαν 84 ομάδες παρ’ όλο που οι γρίφοι σε αρκετά σημεία έμοιαζαν πολύ απαιτητικοί.
Άλλο ένα κυνήγι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο παρά την πίκρα μας που δεν τα καταφέραμε προσωπικά. Οι «Eurogeka»φέρανε εις πέρας και με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους, διοργανώνοντας ένα αρκετά εντυπωσιακό 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού!

6ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

Όλοι περιμέναμε με αγωνία το θέμα που θα παρουσίαζαν οι «Αργοπόροι» ως διοργανωτές πλέον του 6ου κυνηγιού! Ο Μορφονιός χάθηκε και η «Υπόθεση Δον Ζουάν» θα άνοιγε τα χαρτιά της στις 2 Μαρτίου του 2008 με τη βοήθεια των κυνηγών! Τα μέλη της ομάδας μας σχεδόν διπλασιάστηκαν και από τα 15 άτομα ανεβήκαμε στα 28 έχοντας στη διάθεσή μας 14 μηχανάκια! Το περιβραχιόνιο του αρχηγού άλλαξε χέρια και πέρασε στον Γιάννη για γούρι καθώς ο Ηλίας ένιωθε ενοχές για την περασμένη χρονιά και ολίγον τι… άτυχος!
Η ομάδα πλέον χωρίζεται σε 2 υπο-ομάδες, την ομάδα σκέψης και την ομάδα τρεχάλας. Η προετοιμασία μας ήταν ικανοποιητική όμως το τελικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Αν υπήρχε αρκούδα και εκείνη τη χρονιά, σίγουρα θα μας έτρωγε! Στο ξεκίνημα καταφέραμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις, αλλά στο τέλος φτάσαμε στον προτελευταίο γρίφο με πολύ αργές κινήσεις… Άτιμη αργοπορία!
Πιο… γρήγοροι αποδείχτηκαν οι «Μαγκάλιβερ» που από την αρχή της «Υπόθεσης Δον Ζουάν» είχαν μια σταθερή πορεία στη κορυφή και αφού ανακάλυψαν τον Μορφονιό, κατάφεραν πρώτοι να λύσουν τον τελευταίο γρίφο βρίσκοντας και τον θησαυρό!
Για εμάς, η απογοήτευση ήταν φανερή καθώς ήμασταν αισιόδοξοι για κάτι καλύτερο από την περασμένη χρονιά όμως, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας να τα παρατήσουμε και δώσαμε ραντεβού για το 7ο Κ.Κ.Θ. !

7ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

Η ομάδα περίμενε το 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού για να ενωθεί ξανά και να καταστρώσει τα σχέδια της! Οι «Μαγκάλιβερ» κάνουν την εμφάνισή τους και μας παρουσιάζουν ένα πλούσιο και εξίσου εντυπωσιακό παραμύθι!
Η ομάδα ζει για άλλη μια φορά το όνειρο του μυστηρίου με αρκετό διάβασμα και την αρχηγεία αναλαμβάνει για τότε και για τα επόμενα χρόνια ο Ηλίας.
Το λογότυπο της ομάδας ήταν γεγονός και κάνει το ντεμπούτο του στα πρώτα μας οργανωμένα μπλουζάκια παραλλαγής! Όσο για τα μέλη μας, κάποια αποφάσισαν να ψάξουν την τύχη τους σε άλλες ομάδες (ονόματα δεν λέμε), όμως με άλλες σημαντικές προσθήκες καταφέραμε να παραμείνουμε ακλόνητοι και συνεχίσαμε να έχουμε τις βλέψεις της διασκέδασης και μόνο και ας ακουστήκαμε από μερικούς ως ένα από τα φαβορί για εκείνη τη χρονιά.
Ο «Διαγωνισμός μαντινάδας» από τους διοργανωτές αποτέλεσε ένα παραπάνω κίνητρο για εμάς θέλοντας να αποδείξουμε στους εαυτούς μας πως εάν βάλουμε κάτι στόχο, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πράγματι λοιπόν, καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση δημιουργώντας ένα δικό μας παραμύθι και μαζί με άλλες εννέα ομάδες, δεχτήκαμε την πρώτη μας βράβευση!
Στις 22 Φεβρουαρίου του 2009, άλλο ένα ταξίδι άρχισε και εμείς ξεκινήσαμε δυναμικά όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αλλά η ατυχία δεν άργησε να μας χτυπήσει και σε συνδυασμό με την… λούφα που μας διακρίνει τόσα χρόνια, μείναμε πίσω. Η κορυφαία ατάκα των εννέα αυτών χρόνων ήρθε σε μια στιγμή που λουφάραμε, ως συνήθως, σε ένα γρίφο, στέλνοντας τον Μήτσο και τον Σταύρο σε ένα νεκροταφείο μέσα στο σκοτάδι και αφού γύρισαν δίχως κάποιο θετικό αποτέλεσμα, είπαν την εξής ατάκα «Παιδιά… πραγματικά νέκρα!»
Με τα πολλά, καταφέραμε να φτάσουμε στον τελευταίο γρίφο έστω και αργά, προλάβαμε να λύσουμε το πρώτο σκέλος του γρίφου που μας έστελνε στην οδό Χατζικοκόλη κατά ένα μέρος, όμως ήταν ήδη αργά καθώς ήχησε από τα μεγάφωνα η λήξη του κυνηγιού καθώς βρέθηκε το ελιξίριο και μάλιστα από το μεγαλύτερο φαβορί για εκείνη τη χρονιά (κατά τη δική μας άποψη), τους «Εμείς & Εμείς»!
Για άλλη μια χρονιά μπορεί να γίναμε λούτσα από τη συνήθη ύποπτο και αγαπημένη μας βροχή, όμως το χαμόγελο παρέμεινε, πράγμα που σημαίνει πως η αποστολή εξετελέσθη!

Κι ενα παραμυθακι δωρο

...Κόκκινη κλωστή δεμένη
στην ανέμη τυλιγμένη
παραμύθι θε ν' αρχίσει
μόνο σαν υπάρξει λύση.
Κλάπηκε το ελιξίριο
που 'χαμε για διαβατήριο
στων παραμυθιών τη Χώρα
ωχ! Και τι θα γίνει τώρα;
Αν ο Πήτερ Παν γεράσει
και ο λύκος δε χορτάσει;
Κι αν τα τρία γουρουνάκια
δε θα παίζουν με τουβλάκια;
Αν το παραμύθι κλέψουν
και τη Ραπουντζέλ κουρέψουν;
Τότε τελευταία λύση
θα' ναι η δεσποινίς Ντενίση.
Πείτε μου το τι θα γίνει
παραμύθι αν δε μας μείνει;
Αν γεράσουν οι ήρωές μας
θα τελέψουν οι χαρές μας.
Μάλλον έχετε ξεχάσει.
Να θυμίσω; Δώστε βάση:
Κάποτε τα παραμύθια
τα επαίρναμε γι' αλήθεια
κι ήταν πάντοτε χαρά μας
να ακούμε τη μαμά μας
να μας λέει για νεράιδες
μάγισσες και βασιλιάδες
για των ξωτικών τη χώρα
ωχ! Αμάν! Και πήρα φόρα!
Άλλη είναι η ουσία
τρέξτε όλοι στην πλατεία.
Στο κυνήγι για να βγούμε
το ελιξίριο να βρούμε.
Τι κι αν γίναμε μεγάλοι;
Ποιος παιδί δε θέλει πάλι
να γενεί για λίγο μόνο
και να πάγωνε το χρόνο.
Ευκαιρία είναι τώρα
Στων παραμυθιών τη χώρα
λίγο να βρεθούμε πάλι
κι όπου θέλει ας μας βγάλει.
Βάλτε όλοι τα δυνατά σας
για να λέτε στα παιδιά σας
Κόκκινη κλωστή δεμένη
στην ανέμη τυλιγμένη...

8ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

Το 2010 οι «Εμείς & Εμείς» ανέλαβαν να διοργανώσουν για πρώτη φορά στο Ηράκλειο το «1ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε μικρότερους κυνηγούς να τρέξουν και να διασκεδάσουν!
Το σημαντικότερο όμως γεγονός στο Ηράκλειο εκείνη την αποκριάτικη περίοδο ήταν η διεξαγωγή του Καστρινού καρναβαλιού έπειτα από πολλές δεκαετίες χάρη στην επιθυμία του κόσμου να αναβιώσει και πάλι ο  συγκεκριμένος θεσμός!
Το «Καστρινό καρναβάλι» δεν άφησε αδιάφορους τους «Λούφες»! Η διάθεσή μας να συμμετέχουμε ήταν φανερή και οι «Οικονομικοί Κροίσοι», ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα της εποχής, έκαναν την εμφάνισή τους με απόλυτη επιτυχία μοιράζοντας στους θεατές ασπρόμαυρα χαρτονομίσματα των παλιών μας δραχμών! Η συμμετοχή και η παρουσία των Ηρακλειωτών ήταν πρωτόγνωρη δίνοντας το μήνυμα πως η πόλη μας μπορεί, εάν θέλει, να πρωταγωνιστεί σε οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση.
Όσο αφορά το μεγαλύτερο θεσμό μας, το κυνήγι, ο Καραγκιόζης, ο Μορφονιός, το Κολλητήρι και οι υπόλοιποι λαϊκοί ήρωες, μας έκαναν να θυμηθούμε ξανά τα παιδικά μας χρόνια, ενώ παράλληλα η παρουσία τους στο 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού συνέθεσε μια εξίσου εντυπωσιακή ιστορία.
Οι «Εμείς & Εμείς» μας έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως το επίπεδο και οι απαιτήσεις έχουν ανέβει και πως για να κερδίσει κάποιος θα πρέπει να κάνει μια γερή προετοιμασία. Για πρώτη φορά τοποθετείται μέσα στο παραμύθι το γνωστό «Σταυρόλεξο» και δίνει επιπλέον κίνητρο στις ομάδες να ασχοληθούν περισσότερο. Η 7η Φεβρουαρίου του 2010 είχε φτάσει. Για εμάς αυτή η χρονιά αποδείχτηκε από τις χειρότερες σε επίδοση και η μέγιστη σε ατυχία. Τα κρυολογήματα και τα απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, μείωσαν αισθητά τον αριθμό των μελών της ομάδας μας και μάλιστα από τα βασικά της στελέχη, ενώ είχαμε και απώλειες μεταφορικών. Μέχρι και σκυλιά μας κυνηγούσαν να μας δαγκώσουν με συνέπεια να τρέχουμε στα νοσοκομεία! Ως «Λούφες» ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε σχεδόν απροετοίμαστοι και μας θυμίζει αρκετά τις πρώτες χρονιές, όμως δεν το βάλαμε ποτέ κάτω και καταφέραμε να λύσουμε τους 17 από τους 20 γρίφους. Το εντυπωσιακό εκείνης της χρονιάς ήταν η απόδοση της ομάδας «Χοιροκίνητοι», αφού είχαν πάρει τη πρώτη θέση από το χέρι από πολύ νωρίς με συνέπεια να τερματίσουν πρώτοι και να αποκτήσουν το δικαίωμα της διοργάνωσης του 9ου κυνηγιού!

9ο Κυνηγι Κρυμμενου Θησαυρου

Η ομάδα, ύστερα από την αποτυχημένη εμφάνιση στο 8ο κυνήγι, βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης. Όλα τα μέλη περίμεναν να μάθουν τα σχέδια του αρχηγού όμως εκείνος παρέμενε σιωπηλός. Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2010 και όλοι έλαβαν ένα μήνυμα από τον Ηλία για συνάντηση. Μαζευτήκαμε οι περισσότεροι και βγήκε μια κοινή απόφαση, να κοιτάξουμε σοβαρά μια νίκη στο κυνήγι. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν συμμετείχαμε στο Καστρινό καρναβάλι, παρά το πολύ καλό θέμα που είχαμε ετοιμάσει ως «Α-ΡΑΤΤΥ»!
Η ομάδα έμοιαζε πιο αποφασισμένη από ποτέ. Από τα 25 μέλη εκτοξευτήκαμε στα 50 και είχαμε στη διάθεση μας τόσα μηχανάκια, που αρκετά περίσσευαν! Η οργάνωση ήταν τεράστια, η ομάδα χωρίστηκε σε αρκετές υπο-ομάδες όπου η κάθε μια ανέλαβε να μαζέψει ένα συγκεκριμένο υλικό που της είχε ανατεθεί και ας μην είχε κυκλοφορήσει ακόμα το υλικό του 9ου κυνηγιού. Ένα από τα βασικότερα θέματα, ήταν η τύχη γι’ αυτό και αλλάξαμε πάρα πολλές συνήθειες σε τέτοιο σημείο που ακούστηκε ακόμα και  η συγκεκριμένη φράση «θα αφήσουμε τίποτα ίδιο;»
Τα 3 πρώτα πανό ήταν γεγονός και μάλιστα δουλειά αρκετών ημερών καθώς σχεδιάστηκαν και βάφτηκαν στο χέρι και αφού στο τέλος τα καταφέραμε, το ηθικό μας ανέβηκε ακόμα περισσότερο! «Φέτος είναι η χρονιά μας!» ακουγόταν από πολλά μέλη της ομάδας, ο Ηλίας όμως παρέμενε δύσπιστος και ζητούσε όλο και περισσότερα!
Το 9ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού βγαίνει στη φόρα και συνεχίζουμε το ψάξιμο με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα. Οι «Χοιροκίνητοι» μας πήγαιναν ένα μεγάλο ταξίδι στο χρόνο με τα 3 γουρουνάκια χωρίς σταματημό! Δίχως να κάνουμε το λάθος της περασμένης χρονιάς, παρευρεθήκαμε στο «Χοιροπάρτυ» και λύσαμε τον γρίφο που μας δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η παρουσία μας στο πάρτυ φάνηκε καθοριστική για την πορεία μας στη συνέχεια!
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011… Η ομάδα έμοιαζε αγχωμένη αλλά και αισιόδοξη…
Το παρόν μας εκείνη τη μέρα ήταν τόσο βροντερό και η ομάδα έμοιαζε με έναν ολόκληρο λόχο στρατού. «1-2 Λούφες! 1-2 Λούφες!» ηχούσε σε όλη την περιοχή κάνοντας αρκετούς κυνηγούς να μην ακούγονται. Ήταν η μέρα μας, ήταν η μέρα που δείχναμε όλη μας την τρέλα! Το κυνήγι άρχισε και η ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά, μένοντας για αρκετούς γρίφους στις πρώτες θέσεις. Το όνομά μας ακουγόταν στα ραδιόφωνα ως πρωτοπόρο μαζί με άλλες δύο ομάδες. Η πίεση ήταν τεράστια, ζούσαμε κάτι πρωτόγνωρο και πιστεύαμε πολύ στους εαυτούς μας. Η βροχή χτυπούσε όλους τους κυνηγούς με μίσος, αλλά κανένας δεν έδειχνε να πτοείται!
Η ώρα περνούσε και φοβόμασταν μη μας χτυπήσει η κούραση. Εκείνη ήρθε στον 18ο γρίφο, στο πιο καθοριστικό σημείο. Χωρίς να υπάρχει λόγος, κολλήσαμε τόση ώρα, που ήταν αρκετή για πολλές ομάδες να περάσουν ακόμα και στον 20ο γρίφο που ήταν ο τελευταίος! Το σκηνικό είχε αλλάξει και νομίζαμε πως όλα είχαν χαθεί, όλοι δείχναμε απογοητευμένοι περιμένοντας να ακούσουμε τη λήξη του παιχνιδιού. Αν και καθυστερημένα, λύνουμε τον 18ο γρίφο, λύνουμε τον 19ο σχεδόν αστραπιαία και περνάμε και εμείς στον τελευταίο γρίφο! Πάνω που αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον μας, δίνεται η πρώτη βοήθεια στις ομάδες αφού αρκετές ήταν εκείνες που είχαν κολλήσει και δεν μπορούσαν να βρουν τη λύση. Σε εκείνο το σημείο πιστεύαμε πως ο νικητής δεν θα αργούσε να βρεθεί αφού σε συνδυασμό με τη βοήθεια και με μια ήδη επεξεργασία του γρίφου θα ήταν εύκολο. Εμείς χωρίς καλά καλά να έχουμε επεξεργαστεί το γρίφο, με τη βοήθεια μπορέσαμε να προσανατολιστούμε και να κατευθυνθούμε στην Πύλη Παντοκράτορα, πράγμα που δεν κατάφεραν άλλες ομάδες που βρισκόντουσαν στο γρίφο ήδη αρκετή ώρα.  Οι διοργανωτές ήθελαν να τους πούμε την λέξη κλειδί για να κερδίσουμε, όμως δεν είχαμε σκεφτεί κάτι. Λίγο αργότερα και σε μικρό χρονικό διάστημα δόθηκαν άλλες 2 βοήθειες.  Η λύση βρέθηκε σε δευτερόλεπτα και με έναν περιπετειώδη τρόπο και με το κοντέρ της μηχανής να αγγίζει τα 140 στη Καλοκαιρινού φτάνουμε στην Πύλη και φωνάζουμε «Παντοκράτωρ»! Η νίκη ήταν δική μας και με τα 3 γουρουνάκια στην αγκαλιά μας, το τι επικράτησε στη Λότζια, δεν περιγράφεται με λόγια. Όλος μας ο κόπος ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο και το (κρυφό) όνειρό μας έγινε πραγματικότητα! Έτσι η διοργάνωση του επετειακού 10ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού πέρασε στα χέρια μας και η υπόσχεσή μας, να κάνουμε το καλύτερο κυνήγι, ελπίζουμε να πετύχει!
Όσοι καταφέρατε και διαβάσατε την ιστορία της ομάδας μας και δεν κουραστήκατε, μπορείτε να καταλάβετε πως σημασία δεν έχει να κερδίζεις, σημασία έχει να παίζεις γιατί πάντα βγαίνεις κερδισμένος! Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια, από μια παρέα 5 φίλων. Ακόμα και σήμερα έχουμε τα ίδια συναισθήματα, τα ίδια «θέλω», να διασκεδάζουμε χάρις στους διοργανωτές. Φέτος νιώθουμε ηττημένοι καθώς δεν θα τρέξουμε, δεν θα παίξουμε. Όμως παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας, να μείνετε στο τέλος χαμογελαστοί.

Το τραγουδι της Λουφας

Ήμουν λούφα φανταράκι
κι έχω μπούκλα το μαλλάκι,
όπου πάω προκαλώ
τον πανικό!

Καφέ, τσιγάρο στο τασάκι
με την τσίμπλα στο ματάκι,
έχω κι από πάνω μου
τον αρχηγό!

Ωωωωωω, είμαστε τρελοί!
Ωωωωωω και με παραλλαγή!

Τόσες μέρες έχω ψάξει
Το μυαλό μου έχω κάψει,
Μα έχω ακμαιότατο
το ηθικό!

Με βροχή και με χαλάζι
τρέχω κι ούτε που με νοιάζει
φέτος θα τον βρούμε ‘μεις
το θησαυρό!

Ωωωωωω, είμαστε τρελοί!
Ωωωωωω και με παραλλαγή!

ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ